Menu

Informatie ziekenhuis

De gemeente Bawku ligt in de Upper East Region van Ghana en grenst aan Togo en Burkina Faso.De bevolking wordt geschat op 45.000. Het gebied heeft een savannelandschap. De meeste tijd van het jaar is het er erg droog, behalve in het regenseizoen dat in juni begint en in oktober eindigt,Boeren vormen de grootste groep mensen. Veeteelt wordt op kleine schaal bedreven, de landbouw is alleen tijdens de regentijd mogelijk. De grond is arm, het water schaars.

Bawku Hospital (BH) is het enige ziekenhuis in de gemeente. Behalve de eigen bevolking komen er ook patiënten uit Burkina Faso en Togo.Bevolking

De meerderheid van de boeren bevolking leeft onder de armoedegrens. De weersomstandigheden zijn nl slecht: heet en de weinige regen. Het is mede hierdoor erg moeilijk voldoende inkomen te genereren in deze arme plattelandsstreek, deel uitmakende van de Sahel.

Het ziekenhuis

Het is een districtsziekenhuis en neemt patienten over van de negen subdistricten, die ieder een eigen Health Post hebben. Het is gebouwd door de overheid in 1953 en in 1956 overgedragen aan de Presbyteriaanse gezondheidszorg. Het heeft 250 bedden en een staf van ongeveer 323 personen. In 2003 bij het begin van de Stichting waren er geen specialisten, muv een oogarts.

Door ongeregeldheden enkele jaren geleden is het aantal medewerkers aanzienlijk geslonken, met verhoging van de werkdruk als gevolg.

De locatie

Het Bawku Presbyterian Hospital is gelegen 1.000 km noordelijk van de hoofdstad Accra, op de grens met Togo en Burkina-Fasso, in de Upper East Region van Ghana.

Wilt u doneren? Klik dan hier